Olejek roucou należy do grona najbardziej niespotykanych i egzotycznych substancji, jakich używa się do pielęgnacji włosów. Jest jednym z najsilniejszych antyoksydantów, jaki możemy spotkać a ponadto stanowi bogactwo wielu cennych pierwiastków, które są nieocenione w pielęgnacji włosów: magnez, wapń, selen, witaminę A oraz E. Jego systematyczne stosowanie sprawia, że włosy stają się miękkie i elastyczne, a ich struktura keratynowa dzień po dniu regeneruje się. Dzięki temu włosy pielęgnowane za pomocą olejku roucou dają się łatwiej [&hellip

Read Post

Olejek roucou otrzymuje się z nasion owoców drzewa pochodzącego z Amazonii. Produkt bogaty jest w substancje antyoksydacyjne, beta – karoten, kwasy (salicylowy i elagowy), witaminę A i minerały (selen, magnez, wapń). Posiada płynną konsystencję i czerwony kolor. Olejek roucou ma wszechstronne zastosowanie w dziedzinie kosmetyki i medycyny, a także w przemyśle spożywczym (jako naturalny barwnik i przyprawa zapachowa). Powszechnie wykorzystuje się go do pielęgnacji skóry ciała i włosów. Stosując olejek roucou, należy uważać na jego [&hellip

Read Post

Do pielęgnacji włosów, skóry i paznokci często stosujemy olejki. Jedni wolą produkty pochodzące z tropikalnych krajów, a inni stawiają na sprawdzone rozwiązania dające wymarzone efekty. Dlatego dla jednych lepszy będzie olejek rycynowy niż olejek roucou. Dlaczego tylko jeden z nich jest najlepszy? Co wiemy o olejku roucou? Olejek roucou pozyskuje się z nasion drzewa rosnącego w Amazonii. Jest stosowany w przemyśle kosmetycznym i spożywczym (jako barwnik i przyprawa). Ma płynną formułę i czerwony kolor (właściwości [&hellip

Read Post

Olejek roucou pozyskiwany jest z nasion czerwonych i włochatych owoców. Wykorzystuje się go do produkcji kosmetyków pielęgnujących włosy. Zawiera wiele cennych składników, bardzo łatwo się aplikuje, a efekty widoczne są prawie natychmiast. Tak jak inne olejki, tak i olejek roucou można aplikować na kilka różnych sposobów. Oczywiście metoda nakładania produktu na skórę głowy uzależniona jest od następujących czynników: długości i gęstości fryzury, typu porowatości i stopnia zniszczenia włosów, rodzaju skóry głowy i stosowanych do tej [&hellip

Read Post

Arnota właściwa to roślina, z której wytarza się olejek roucou. Otrzymany płyn ma czerwony odcień, płynną konsystencję i charakterystyczny zapach. Zawiera substancje zwalczające wolne rodniki, minerały i witaminy. Posiada działanie pielęgnujące skórę głowy i włosy. Olejek roucou wpływa zarówno na wewnętrzną, jak i na zewnętrzną strukturę włosów. Pozytywnie oddziałuje też na skórę głowy. Zawarty w olejku roucou beta – karoten przyspiesza wzrost włosów i wzmacnia cebulki włosowe. Aktywuje produkcję melaniny, dbając jednocześnie o naturalny kolor [&hellip

Read Post